Wij hebben ruime ervaring in het ontwerpen en bouwen van complete lijm- en doseerinstallaties die in een breed scala aan industrieën en op een grote variëteit aan producten worden toegepast. Met oog op het efficiënter inrichten van het gehele productieproces. Het resultaat? Sneller en meer produceren tegen lagere kosten.
Wij hebben verschillende lijmen geïmplementeerd in geautomatiseerde productielijnen en hebben ervaring met zowel één- als tweecomponentenlijmen, hotmelts en siliconen vulmaterialen. Hiervoor werken wij samen met bekende en gerenommeerde leveranciers, die het beste product voor het project kunnen aanleveren. Daarom werken wij samen met leveranciers, zoals Rampf, AtlasCopco, Lutzke, Dopag, Nordson, Scheugenpflug en Viscotec.
Met onze oplossingen bieden wij de mogelijkheid aan om sterke verbindingen te maken als alle specifieke procesvoorwaarden worden gerespecteerd. Daarom voldoen onze lijmapplicaties aan cruciale voorwaarden, zoals de voorbereiding van een oppervlakte, de positionering van de onderdelen en de toepassing van een effectief uithardingsproces.
De voorbehandeling is een aanvullend proces dat vaak gewenst is voor een goede lijmverbinding. Daarom bouwen wij oplossingen met speciale voorbehandelingsstations, eventueel met procesregeling en dampafzuiging, voor een geïntegreerde in-line voorbehandeling met reinigingssystemen of plasmabehandeling.
Normaal gesproken heef de lijm na applicate enige tijd nodig om uit te harden, voordat het product verder kan gaan in het proces. Tijdens het uitharden moeten de onderdelen in een vaste posite geplaatst zijn, wat de cyclustjd en de groote van de lijminstallate verhoogt. Om dit proces aanzienlijk te versnellen, hebben Vulkan AG en TIC een speciaal proces ontwikkeld: COD – Curing on Demand. Wij hebben COD al succesvol geïntegreerd in een lijmapplicate voor autospoilers, en passen deze techniek graag toe in een oplossing voor uw producten.
Het COD-proces maakt gebruik van infraroodlichten, die met een korte golfengte uitstralen. Zo worden de kunststof onderdelen niet beschadigd, maar absorbeert alleen de lijm de hite. De lijm wordt snel verhit en het uithardingsproces wordt versneld. Om oververhitng te voorkomen, meten verschillende temperatuursensoren de oppervlaktetemperatuur van het kunststof. Wanneer de vastgestelde maximumtemperatuur bereikt wordt, worden de infraroodlichten automatsch uitgeschakeld. De lichten worden weer ingeschakeld wanneer de temperatuur tot op het juiste punt gedaald is. Na ongeveer 3 minuten van uitharding en afoeling is het onderdeel al klaar om uitgenomen te worden.
Onze doseertoepassingen garanderen een zeer hoge mate van precisie doordat we verschillende sensoren toepassen om zelfs de kleinste afwijkingen te detecteren. Door de precieze procesbewaking behoud je een hoge processtabiliteit en zo ook een hoog kwaliteitsniveau van jouw product. Interesse in onze verschillende doseertechnieken en oplossingen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Met onze doseertechniek maken wij FIP-pakkingen als alternatief voor geprefabriceerde pakkingen. Hierbij wordt een tweecomponenten systeem gebruikt, dat als vloeistof wordt aangebracht en al snel uitzet tot een ronde afdichting. Wanneer we deze techniek implementeren, bouwen we ook het vereiste geautomatiseerde opslagsysteem dat nodig is voor de uithardingstijd van de materialen.